Het gebeurt ons helaas allemaal wel eens. Je laat je iPhone vallen op de grond of erger nog, in de wc. Je vist hem op en je merkt het al meteen; er is iets mis. Je probeert het zelf nog op te lossen maar dit lukt niet, de schade is te erg. Reparatie kan duur uitvallen, lees je daarom goed in over de meest voorkomende defecten van een iPhone zodat je portemonnee deze klap misschien niet hoeft te incasseren.

Batterij

Zonder stroom zal je iPhone niet werken dus zul je je batterij veilig moeten houden. Het risico op schade aan je batterij door val- of stootschade is minuscuul, de grootste gevaren zijn waterschade en oververhitting. Apple heeft al veel gedaan om beide problemen te voorkomen bij het bouwen van je iPhone maar hou het altijd in je achterhoofd. Vaak zit er bij een defect niks anders op dan je batterij vervangen bij een iPhone reparatie Hoofddorp. Woon je hier niet in de buurt, dan kan je ook kiezen voor een telefoon reparatie Breda.

Face ID

Je Face ID werkt niet meer? Ook dit is een veelvoorkomend probleem voor een iPhone. Doordat de Face ID technologie nog relatief jong is is het niet vreemd dat er vaker problemen mee zijn Het eerste wat je moet proberen is om Face ID opnieuw in te stellen. Vaak wordt het hier al mee opgelost. Zo niet zal het probleem dieper in de software liggen of in de camera. Zorg er altijd voor dat je telefoon niet op je camera valt en probeer de lens schoon te houden.

Scherm

Het scherm is een erg broos deel van de telefoon, zowel de top laag als het daadwerkelijke scherm. De top laag is gemaakt van glas, erg breekbaar dus. De aanschaf van een extra beschermingslaag op je scherm is daarom erg aanbevolen. Het scherm zelf nog teerder dan het glas waardoor één stoot al voor onoplosbare problemen kan zorgen, ook wanneer je een iPhone op de zijkant laat vallen. Een beschermcase of hoesje is daarom een goed idee.

Oplaadpoort

De oplaadpoort van je iPhone is vaak een onderdeel waar je niet over nadenkt. Maar doordat je het veel gebruikt is het zeker een onderdeel wat risico loopt op schade. Doordat je de oplader vaak snel in- en uit de oplaadpoort doet slijt de poort extra snel. Ook kan het voorkomen dat de oplader per ongeluk in een verkeerde hoek in de poort komt de zitten na veelvuldig gebruik en/of een kromme oplader. Het is moeilijk om altijd te doen maar het rustig in- en uitdoen van de oplader scheelt een hoop.