Wil jij er zeker van zijn dat jouw auto geen risico loopt, zoals schade bij een ongeluk of diefstal? Dan is het slim om te kiezen voor een allriskverzekering. In tegenstelling tot een simpele wa-verzekering met minimale dekking ben je met een allrisk-autoverzekering optimaal gedekt voor de meest uiteenlopende schade. Maar hoe werkt een allriskverzekering precies? Wij leggen het hier voor je uit, zodat je kunt zien of dit juiste keuze voor jouw auto is.

De meest uitgebreide autoverzekering

Wanneer je een verzekering voor jouw auto af gaat sluiten heb je keuze uit verschillende soorten basisverzekeringen. Daarnaast zijn er aanvullende pakketten waarmee je een extra uitgebreide dekking kunt krijgen. De meest standaard autoverzekering is een WA-verzekering, oftewel een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Een WA-verzekering auto is minstens verplicht om met de auto de weg op te mogen. De meest uitgebreide optie is de all risk verzekering auto. Met een allriskverzekering ben je zelfs gedekt tegen schade die jij aan de wagen toebrengt.

Dit valt onder de dekking van de allriskverzekering

Je hebt het vast al door: de allriskverzekering is dus de meest complete basisverzekering voor jouw auto. Het is dan ook geen verrassing dat deze verzekering het meest wordt gekozen voor nieuwe auto’s met een hoge dagwaarde. Wanneer je kiest voor een allriskverzekering, weet je namelijk zeker dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan bij autopech of schade. Dit wordt allemaal gedekt met een allriskverzekering:

  • Schade die je zelf veroorzaakt aan de eigen auto
  • Schade bij brand
  • Schade bij inbraak, diefstal en joyriding
  • Schade door vandalisme
  • Schade door een botsing met dieren
  • Schade door weersinvloeden zoals storm, hagel, overstromingen en lawines
  • Ruitschade

Tip: Lees de polisvoorwaarden van de verzekeraar altijd even door om precies te zien wat er wel en niet onder dekking van jouw verzekering valt. Op die manier weet je zeker dat jouw auto de juiste bescherming heeft.

Beperk de risico’s

Met een allriskverzekering beperk je op de beste manier de risico’s die je als bestuurder loopt tijdens het autorijden. Daarnaast heb je bij een allriskverzekering standaard nieuwwaardegarantie voor één jaar. Deze is uit te breiden tot maximaal drie jaar. Dit betekent dat de verzekeraar in het eerste tot het derde jaar de nieuwwaarde van de auto uitkeert wanneer deze total loss wordt verklaart. Op die manier ben je met een allriskverzekering dus altijd overal op voorbereid en kom nooit voor torenhoge reparatiekosten te staan. Zo kun je onbezorgd genieten van jouw droomauto.