Net als voor personenauto’s geldt ook voor bedrijfsauto’s dat het wettelijk verplicht is om hier een verzekering voor af te sluiten. Veel ondernemers denken dat het verzekeren van een bedrijfsauto anders in zijn werk gaat dan het verzekeren van een personenauto, maar dat is niet het geval. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Daarom helpen wij je in deze tekst om in 4 stappen en bedrijfsautoverzekering af te sluiten.

1. Verzekeraar vinden

Voordat je een bedrijfsautoverzekering afsluit, moet je eerst een verzekeraar vinden. Bijzonder lastig is dit niet, want je kunt bij een groot aantal verzekeraars terecht voor een zakelijke autoverzekering. Omdat jij jouw tijd vast en zeker wel beter kunt besteden, sluit je zo’n verzekering mogelijk af bij de eerste beste verzekeraar die je tegenkomt. Een bedrijfswagen verzekeren kost je zo weliswaar niet veel tijd, maar het is niet de beste aanpak. De kans is dan namelijk groot dat je onnodig veel premie betaalt. Bovendien is het maar de vraag of je goed verzekerd bent. Dit voorkom je door verzekeraars met elkaar te vergelijking voordat je een bedrijfsautoverzekering afsluit.

2. Dekking kiezen

Nadat je een verzekeraar gevonden hebt, wordt het tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden om jouw bedrijfsauto te verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kun je uit dezelfde dekkingen kiezen. De minst uitgebreide dekking is WA. Hiermee ben je uitsluitend verzekerd voor schade die je met jouw bedrijfsauto bij anderen veroorzaakt. Een tweede optie is WA + Beperkt Casco. Deze dekking gaat net een stapje verder, want een verzekeraar keert ook geld uit als jouw bedrijfsauto schade oploopt door brand, inbraak, diefstal of storm. Tot slot kun je jouw bedrijfsauto allrisk verzekeren (WA + Volledig Casco). Beschadigt jouw voertuig door een aanrijding of vandalisme? Dan ben je hier ook voor verzekerd. Naast de drie basisdekkingen kun je ook nog overwegen om je aanvullend te verzekeren.

3. Gegevens invullen

Ben je eruit? Dan selecteer je simpelweg de bedrijfsautoverzekering die je af wilt sluiten. Hier hoef je de deur niet voor uit, want bij vrijwel iedere verzekeraar kun je dit online regelen. Als je de beste zakelijke autoverzekering geselecteerd hebt, vraagt een verzekeraar je jouw gegevens in te vullen. Naast het nummerbord van jouw bedrijfsauto heeft een verzekeraar persoonsgegevens nodig.  

4. Verzekering afsluiten

In deze vierde en laatste stap is het tijd om de bedrijfsautoverzekering daadwerkelijk af te sluiten. Als je de bovenstaande drie stappen al doorlopen hebt, kost dit je maar weinig tijd. Het is dan namelijk alleen nog maar een kwestie van het controleren van je gegevens en het bevestigen van de aanvraag. De verzekeraar buigt zich vervolgens over jouw aanvraag. Als zij geen beren op de weg zien wordt jouw aanvraag goedgekeurd en mag je de weg op met jouw bedrijfsauto.