Je bent in veel gevallen aansprakelijk voor schade die jij, je kinderen of je huisdieren toebrengen aan andere mensen of spullen. Stel. Je hebt de liefste kat van de wereld. Deze kat is een echte schootkat en een allemansvriend. Tot hij ineens zijn "wilde kwartiertje" heeft. Je weet wel. Die tijd van de dag dat hij, om onverklaarbare redenen, als een malle het huis door rent. Daarbij komt het nog wel eens voor dat er wat sneuvelt. Denk dan, bijvoorbeeld, aan de glazen die op tafel staan. Dat is meestal geen probleem. Maar wat nu als in één van die glazen rode wijn zit en je visite hebt met een witte broek? Dan wil je natuurlijk de schade aan de broek vergoeden. En daarom moet je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten doe je voor iedereen in het gezin

Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor iedereen in je gezin. Je kinderen, je partner en jijzelf zullen wel gemerkt hebben dat een ongeluk écht in een klein hoekje zit. Je leert je kind fietsen en hij fietst vol tegen de buurman aan. De buurman valt en breekt zijn pols. Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten kan er dan voor zorgen dat je buurman schadeloos wordt gesteld, op zijn pols na, natuurlijk. Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is er dus niet alleen voor materiële schade, maar ook voor persoonlijk letsel.

Ga je graag op vakantie?

Dan weet je wel dat het verstandig is om voor iedere keer dat je weggaat, in binnen- en buitenland, een reisverzekering af te sluiten. Maar dat wordt nog wel eens vergeten. Je komt er dan te laat achter dat je nog even had moeten bellen of online de reisverzekering had moeten regelen. Het is dan een beter idee om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent dan altijd verzekerd op reis en hoeft het pakket alleen maar aan te passen bij een langere of verdere reis.

En hoe zit het met je huisdieren?

Je huisdieren zijn je lief. Je wilt ze de beste zorg geven die er voorhanden is. Daarvoor is het slim om een dieren verzekering af te sluiten. Deze verzekering maakt het mogelijk om je dier nog betere zorg te geven die er bestaat. Je hoeft daarvoor niet ineens gebruik te gaan maken van een andere verzekering. Je kunt gewoon naar je eigen dierenarts blijven gaan. Deze verzekering vergoedt een groot deel van de dierenartskosten die, zoals we allemaal weten, flink kunnen oplopen.